för 3 år sedan

Det gäller att vara förberedd

Låt oss för en sekund glömma dagens läge! Det kommer gå tillbaka till det vanliga igen! Ingen vet däremot riktigt när vi kommer kunna hålla i fysiska träffar av större format igen, och det kan hända att vi börjar planera för fysiska träffar men sedan snabbt behöver planera om.
Vad har vi då samlat på oss för lärdomar från året så här långt?

Här nedan kommer några tips för framtiden så att du kan ställa om istället för att ställa in ifall det oförutsedda händer.

Se till att du har bra koll på alla deltagare!
Med det menar vi en korrekt email, ett telefonnummer och vem det är som faktiskt kommer eller inte. Ställ dig frågan "hur når jag ut om något oförutsett skulle hända?". Det kan vara byte av lokal eller en förändring i planerna av olika anledningar. För att nå ut snabbast möjligast skulle vi rekommendera att skicka ett SMS - då det oftast når betydligt större andel än ett mail.

Tänk igenom möjliga scenarion
Det är enkelt att bli uppslukad av allt det fantastiska som man ser framför sig under genomförandet. Men det är enkelt att glömma bort möjliga scenarion som gör att planen inte kan fullföljas. Identifiera risker, minimera dem och förbered personal på åtgärder om planen skulle brista.

Ha en plan B
Det kan låta tråkigt men ack så viktigt. Ingen kunde förutse att Covid-19 skulle breda ut sig så här snabbt, precis nu. Men ändå kom ett virus och kastade runt vår värld. Därför ska du ha en plan B. Om omvärlden inte är med oss. Kan vi filma in eventet för att lansera det senare? Är det möjligt att livestreama?

Vi vill även passa på att sprida lite pepp till alla eventarrangörer där ute just nu:
Vi hejar på er! Solen skiner, tomatplantorna växer. Dags att fira in sommaren!