för 3 år sedan

Att använda rabattkoder för att öka eller snabba upp försäljning av sina kurser eller evenemang är bara en av många strategier. De finns ett par olika sätt man kan arbeta med rabattkoder/kuponger i Memlin, det kan därför vara bra att sätta sig in i lite olika val och försäljningsplaner innan man startar igång sitt projekt.
Dessutom så är det viktigt att följa upp och mäta effektiviteten i sin kampanj och anpassa strategin under hela processen.

Tidsbegränsade rabatter
Rabattkuponger bundna till en begränsad tidsperiod kan göra att kunderna köper biljetter i ett tidigt skede vilket i sin tur gör att du säkrar upp och t.ex. kan boka en lokal i god tid. I Memlin är det fullt möjligt att sätta en sista giltighetsdag på rabattkoder vilket möjliggör kampanjer såsom “Missa inte årets event! Boka med rabattkoden ‘250Memlin’ för att spara 250kr på bokningar till och med 23 December”.
Använd sociala medier för att sprida dina kampanjer; facebook, twitter, instagram och snapchat är perfekta exempel för detta.

Procentsats eller en fast summa
Generellt fungerar en fast rabattsumma bäst när man annonserar online. Detta eftersom kunderna direkt ser exakt hur mycket de faktiskt sparar. Däremot, om grundpriserna är höga så ger procentuell rabatt den bästa avkastningen. Det kan ibland ge ett starkare incitament att köpa direkt om vi har möjlighet att få 50% rabatt snarare än att spara 1000kr.
Allting beror helt och hållet på hur just ert event, priser och kurs ser ut.

Rabattkoder begränsade på antal (“Först till kvarn”)
En tredje strategi som kan tillämpas är rabattkoder som bara kan användas av ett visst antal deltagare/visst antal gånger. Då kan man gå ut med budskap såsom “De 10 första som använder koden “FörstTillKvarn” får 55% rabatt på årets event”. Det skapar en urgency och hype till att skynda sig in och köpa biljetter. Nackdelen med detta är att man som deltagare kanske väntar med att anmäla sig om man märker att rabattkoden redan hunnit bli använd.

Analysering av inlösta rabattkoder
Följ upp era resultat! Hur många biljetter köptes första dagen? Att skapa en rabattkod som ingen känner till eller vet om kommer inte att hjälpa dig att öka biljettförsäljningen. Därav är det som vanligt viktigt att se till att man får ut budskapet och följer upp sina resultat. Försök motivera snabba köp genom att ange rabattkodens begränsade tid eller erbjudande.

Dra nytta av Memlins detaljerade rapporter där ni kan se vilka rabattkoder som blivit använda. Om du analyserar resultaten så kan du enkelt justera när och hur du delar ut dina rabattkoder!


Läs mer här:
Låt sociala medier skapa hype åt ditt event