för 3 år sedan

Det är med positivitet vi kan se och läsa om att en viss återhämtning redan har börjat ske inom besöksnäringen.
Hela branschen lamslogs i år och för många innebar det att inkomsterna minskade och var i det närmaste noll. I och med FHM:s rekommendationer så blev det svårt att bedriva sin verksamhet eftersom myndighetsförbudet mot allmänna sammankomster över 50 personer ofta likställdes och tolkades in även för möten och konferenser (även om det i lagens mening inte är en allmän sammankomst).
Självklart vill vi alla dra vårt strå till stacken för att minska smittspridningen och av förklarliga skäl är därför riktigt stora möten och konferenser svåra att genomföra just nu.

Av denna anledningen så har streaming och onlinemöten ökat explosionsartat och aldrig förr har vi sett så många webbinarier eller gått på virtuella event som i år. Om vi blickar framåt i tiden så tror vi att det fortfarande kommer finnas streaming och möten online, troligen kommer denna del av mötesindustrin även öka ännu mer. Dock tror vi att folk kommer vilja gå tillbaka till att mötas i verkligheten. Speciellt eftersom det finns något extra med det fysiska mötet när man träffas på riktigt helt enkelt.

Vi vill därför slå ett slag för hybridmöten. Genom en videostream så kan man välja att delta online medans själva mötet även går av stapeln fysiskt. Det bästa av två världar helt enkelt! Viktigt att tänka på vid hybridmöten är att verkligen planera sin videostream - att bara filma av ett fysiskt möte blir inte intressant för online-deltagaren.
Lägg ner extra planering och se hybridmötena mer som ett livesänt tv-program med publik!

Inom en snar framtid kommer du kunna streama dina möten direkt från ditt Memlinkonto!

Vill du redan idag komma igång med virtuella möten genom en extern streamingtjänst? Inga problem!
Läs mer hur du kan bygga upp ditt event här