för 3 år sedan

Börjar det bli för tungt med allt arbete och manuell administration kring era event, möten eller kurser? Har ni kanske börjat kolla runt efter lösningar och system för att hantera detta? Att automatisera sin eventhantering med hjälp av ett system är ingen dum idé! Men hur vet man vilken tjänst eller vad man egentligen behöver?

Nedan följer ett par punkter som vi tycker du bör ställa dig innan du tar några beslut:

Kan vi använda verktyget till flera områden inom bolaget?
Detta är en punkt som kan vara bra att tänka till om innan man bestämmer sig för ett system. Några system är väldigt nischade medans andra kanske har lite bredare användningsområde. Går det att uppgradera eller utöka funktionalliteten i det system ni tittar på? Kanske är det så att ni börjar titta på ett eventsystem för att ni ska hålla en stor konferens. När man sen ser möjligheterna med ett eventsystem så inser man snabbt att det även vore smidigt att använda till internutbildningar, kundevent eller varför inte personalfesten?

Kommer det tillkomma ytterligare kostnader efterhand?
En fråga som är viktig att känna till för att få en bra helhetsbild över kostnaderna. Det finns många olika upplägg ute på marknaden, så fråga leverantören! Kostar det extra exempelvis för att skicka ut mail? Tar leverantören en del av biljettpriset? Finns det möjlighet för deltagaren att betala med kort och i så fall vad är kostnaden för detta? Debiterar leverantören för löpande support?

Vilken typ av support får man från leverantören om jag har funderingar, får problem eller behöver hjälp med något?
Enligt oss kanske en av de viktigaste punkterna. En bra utbildning och onboarding av de personer som skall använda systemet är A och O. Är detta något som leverantören erbjuder? Om man får problem är det även viktigt att det är lätt och smidigt att kontakta leverantören. Hur ser svarstider ut? När man är mitt uppe i sitt arbete vill man verkligen inte behöva vänta flera timmar eller till och med dagar innan man får något svar från supportavdelningen.

Kan vi göra samma sak men kanske på ett annorlunda sätt?
Det är inte helt ovanligt att man har ett arbetssätt man känner sig bekväm i. Ibland kan det vara svårt att hitta ett exakt likadant tillvägagångssätt i ett nytt verktyg.
Ställ dig därför frågan vad syftet är och bolla gärna med leverantören hur man på ett smidigare sätt kan lösa det tillsammans.

Vilka av punkterna ovan är viktigast för just er?
Kontakta oss gärna för att höra mer om Memlin och hur vi kan lösa er eventhantering.


Läs mer här:
Öka din försäljning med rabattkoder
Låt sociala medier skapa hype åt ditt event