för 4 år sedan

För att öka antalet deltagare på sina event behövs mer än bara traditionell marknadsföring. Man behöver bygga upp en förväntan och låta andra diskutera, dela och prata om ditt event. Gör delningen till något socialt så kommer spridningen öka av sig själv.

Nedan följer några enkla knep hur man kan använda sig av sociala medier.

Börja med att skapa en #Hashtag för eventet

Glöm inte att redan tidigt skapa en passande hashtag till ert möte eller event. Börja spåna på detta redan i planeringsprocessen. Se till att folk börjar tagga så fort som det bara går. Var dock noga med att kolla upp så inte hashtagen redan är använd eller förbjuden. Ju kortare hashtag desto bättre.

Var aktiva på er hemsida

Även om mötet är väldigt långt fram i tiden, skicka ut en "Save the date!”. Gör en tilltalande landingssida, gärna med färgstarka och lockande bilder. Se till att ha all information väl synlig och lättillgänglig. Lägg till mötet i er offentliga kalender eller ha en sida med kommande event - Varför inte embedda en listvy med era möten via Memlin?

När mötet närmar sig, öka via era sociala kanaler

Skriv om era förberedelser i ett nyhetsbrev, dela bilder på Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube och alla era sociala kanaler. Kom ihåg - ju mer spridning desto bättre! Bygg upp förväntan kring exempelvis speciella gäster eller någon viss underhållning som ni precis bokat in. Lägg till möjligheter för att dela era inlägg direkt på sociala medier. Varför inte ge en förhandstitt eller visa bilder från ett lyckat föregående event?

Håll en tävling, före eventet

Tävlingar är ett mycket effektivt sätt för att få folk att dela och sprida ett budskap. Det kan vara allt ifrån att vinna gratisbiljetter, VIP-paket, reklamprylar eller en rabattkod. Inkludera er hashtag och se till att hålla tävlingen på sociala medier så att deltagarnas vänner (och deras vänner!)kan se och delta.

Besök vår youtube-kanal för tips och trix i Memlin!