för 4 år sedan

Hållbart mode

Malin som arbetar som Marknadskoordinator och ansvarig för Lindex Kundklubb för Sverige är just igång med att bygga upp “Rosa frukostar” för Lindex alla kundklubbsmedlemmar när vi sätter oss ner för intervjun. Detta är ett initiativ tillsammans med Cancerfondens Rosa bandet-kampanj där Lindex medlemmar kan komma till butiken, äta frukost och ta del av bra erbjudanden samtidigt som en del av intäkterna går till Cancerfonden.

Innan eventsystem som Memlin fanns så var det väldigt omständligt att administrera arrangemang och möten som detta över flera butiker. “Jag klarar det här på en och en halv timme, vilket tog minst 1-2 arbetsdagar för mig förr” säger Malin.
Monica, butiksdriftskoordinator för Lindex Sverige, flikar in och berättar att det var en stor källa till fel när hon manuellt fick sitta och göra samma saker exempelvis 70 gånger, en gång per butik, samtidigt som hon haft hand om mailboxar, ställt in autosvar, hanterat excellistor med mera.
Numera bygger Malin bara upp en event-mall som sedan pushas ut till alla 70 butiker i Sverige. Behöver hon göra någon ändring i efterhand så gör hon det i mallen och ändringarna hänger givetvis med ända ner till butiksnivå. De kan också när som helst göra lokala ändringar på särskilda butiksevent, om det skulle behövas.

App-generationen

När allting är så interaktivt och sker så mycket snabbare än förr gäller det att hänga med i utvecklingen för att kunna möta sina kunder genom de medier dem är vana vid. Lindex kundklubbsmedlemmar får en inbjudan, anmäler sig enkelt och får en QR-kod direkt i mobilen. Väl i butiken checkar Lindex medarbetare enkelt in sina deltagare med smartphones eller surfplattor.
En hel del av Lindex kunder handlar via nätet men deltagandet på butiksevent ökar ändå kraftigt.


Så här ser Lindex upplägg i Memlin ut:

Lindex har lagt in alla sina butiker som Enheter i Memlin.

  1. På detta vis kan man "Klona" ett huvudevent genom ett Abstrakt.
  2. På varje anmälningssida för varje enskild butik hämtas platsinformation, butiksnamn och kontaktperson från de inlagda enheterna i Memlin.
  3. Lindex har även skapat färdiga mallar (Abstrakt) i Memlin, exempelvis en mall för “Frukost-shopping”.

När det är dags att skapa och bjuda in till ett nytt event.

  1. Då väljer man helt enkelt bara "Skapa nytt event".
  2. Där väljer man ett av sina Abstrakt..
  3. Därefter klickar man i namnen på de butiker som det gäller (man kan även välja att “markera alla”).
  4. Avslutningsvis klickar man bara i rutan "Klona ett event till varje enhet".
  5. Nu har det skapats unika anmälningsformulär till varje butik och Lindex kan exportera spridningslänkarna och börja bjuda in folk!
  6. Skulle det behöva göras några ändringarna, exempelvis en text som blivit fel, så görs detta på Abstraktet och automagiskt ändras det på alla event.
  7. Man kan givetvis också göra lokala ändringar, exempelvis om en butik vill ha avvikande tider.

Låter det krångligt? Kontakta oss så visar vi hur enkelt det egentligen är!


Referenspersoner:

Malin Wahlberg Ganatra, Marknadskoordinator och ansvarig för Lindex Kundklubb för Sverige
Monica Nilsson - Butiksdriftskoordinator för Lindex Sverige.

Bildkälla:
Lindex