för 3 år sedan

Deltagare som avanmäler sig

Avbokningar är självklart tråkigt men det är inte alltid något man kan styra över, deltagare kan helt enkelt få ändrade planer och förutsättningarna kan ändras i sista minuten. Eftersom “sista minuten”-avbokningar kan ställa till organisatoriska problem för ett planerat event samt ha en negativ påverkan på resultatet undrar många om det finns åtgärder man kan göra för att minska antalet avbokningar.
Som vanligt är proaktivt arbete bland det viktigaste, till exempel genom att ordentligt sätta sig in i sin målgrupp.

Genom en djupare koll på bokningsmönstret träder ofta ett tydligt spår fram. Det kan exempelvis vara så att deltagare som bokat upp sig långt i förväg på ett event tenderar att avboka oftare än vad de deltagare som bokat senare gör. Utifrån detta kan man sedan ta till åtgärder. Ett enkelt knep är att skicka ut mer än ett påminnelse-mail/sms en tid innan eventet - så att deltagaren kan frigöra tid i sin kalender. Ett annat mönster kan vara att deltagare som inte betalt i förväg väljer att inte delta lika ofta. Då kan det till exempel vara bra att titta över sina återbetalningsvillkor.

När sker avbokningar oftast? Finns det någon tid på året där det är vanligare med avbokningar? Är det möjligt för er att tänka om och lägga en kurs eller event vid ett annat tillfälle?

Tänk på att ni själva styr vilka villkor, priser och åtgärder som passar er verksamhet bäst. Det kan vara allt från priser utan återbetalning, konkurrenskraftiga priser, erbjudanden/rabatter, olika former av betalsätt (Kort/faktura).

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur ni kan använda Memlin för att minska era avbokningar!