för 3 år sedan

En av våra slogans “Memlin - byggt med passion i Lund” säger enligt oss mer än att vi kommer från Lund. Visserligen är Lund känt för att ha många världskändisar och företag som satt staden på kartan och visst har vi en enorm passion för vårt arbete inom eventhantering men om vi zoomar ut kartan ett litet snäpp så ser vi att vi även är en del av Skåne.

Det första man tänker på när man hör Skåne är förvisso kanske inte teknik och vetenskap utan kanske snarare rapsfält och gäss. Men det är ett rätt förlegat synsätt då Skåne länge legat i framkant när det gäller vetenskap och innovation.

Numera beskrivs Skåne som ett av de mest innovativa, kreativa och sprudlande områden i norra Europa. Bland annat på grund av närheten till kontinenten som gör Skåne optimalt.

Att vi är snabba på att ta till oss och få ut det bästa av förändring har skapat områden som Medicon Village och Ideon Science Park i Lund (där Memlin startade, för övrigt!). I västra hamnen i Malmö ligger många häftiga företag som Media Evolution City, Orkla och Minc. Den numera världskända drycken Oatly togs fram av ett Lundabolag och har nu huvudkontor i Malmö och produktions- och utvecklingsanläggning i Landskrona. Ja, listan kan göras lång på bolagssuccéer från Skåne!

Med forskningsanläggningarna MAX IV och ESS sätts Skåne än en gång på världskartan för den internationella forskningseliten.

Här i Skåne främjas innovation och nya entreprenörer välkomnas med glädje eftersom att vi alla växer genom att dela med oss av vår kunskap. Ett exempel är “Skåne Innovation Week” som arbetar för att på olika sätt förflytta Skåne mot att vara “En globalt konkurrenskraftig ekonomi som driver hållbar tillväxt”. En vecka fullspäckad av workshops, hackatons, pitchar, utbildningar och mycket mer för att visa upp spännande satsningar, projekt, modeller, arbetssätt och innovation.
Skaneinnovationweek.com

Memlin ett bolag stolt byggt i Skåne!