för 2 år sedan

Arrangemang, möten och event är ständigt aktuellt och ett viktigt sätt för att marknadsföra sitt varumärke.

Flertalet undersökningar visar att olika typer av event varit en stor bidragande faktor till företags försäljningsframgångar, dessutom vittnar många deltagare om hur deras köpbeslut ändrats eller tagits efter ett event. Förutom det självklara, d.v.s. att man kan tjäna pengar på att exempelvis sälja kurser eller skapa merförsäljning under ett event, så kan följande typer av event vara bra förslag för ökad försäljning genom event.

Nedan följer exempel på arrangemang kan öka din försäljning

Användarkonferenser (User Group Meetings)
Att bygga relationer och skapa lojala kunder är bland det viktigaste inom försäljning. Genom att låta era kunder tillsammans träffas och utbyta idéer och tankar så visar ni att ert företag verkligen bryr sig om era kunder. En lojal kund är mer än trolig att rekommendera dig eller din produkt till en vän eller kollega. Dessutom är det betydligt billigare att behålla en gammal kund än att jaga nya kunder.

Produktlanseringar
Ett ypperligt tillfälle att samla nya intressenter samtidigt som ni kan presentera ert varumärke. Vid denna typ av event så är det lätt att skapa hype för att bygga upp en positiv förväntan inför eventet. I samband med denna typen av event är det vanligt att knyta många nya spännande kontakter.

En serie av seminarier och webbinarier
Utbildande seminarier/webbinarier som behandlar senaste nytt och ämnen som är viktiga för din tilltänkta kundgrupp är ett bra sätt att samla in intressenter. Bjud gärna in nyckelpersoner och experter i branschen för att ge ditt event en professionell framtoning. Seminarier/webbinarier kan antingen hållas som öppna event eller genom personliga inbjudningar. Denna typ av event skapar medvetenhet som på sikt även skapar merföräljning.

Virtuella event
Fysiska möten är så klart idealt och kanske det första man tänker på när man ska knyta nya kontakter. Dock finns många bra alternativ online, dessutom nås en ännu bredare geografisk kundkrets.
Virtuella möten, webinars, livestreams är några exempel.

Varumärkeshöjande kurser
Troligen kommer dina kunder vilja lära sig mer om industrin som just du jobbar i. Ett populärt inslag är kurser som kunderna även kan använda i sin personliga karriärutveckling. Om möjligt att utfärda certifikat för en viss produkt eller tjänst så är det ett bra sätt att erbjuda mervärde som kunderna kan ta med sig i framtiden.

Läs mer här: